torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

De får stipendium för forskning på infektionsområdet

Publicerad: 5 juni 2023, 08:00

Linn Renborg, specialistläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg och Camilla Lorant, specialistläkare i infektionssjukdomar och klinisk mikrobiologi på Akademiska sjukhuset i Uppsala delar på Pfizers och Silfs infektionsstipendium 2023 .

Foto: Jan Thorbjörnsson

Camilla Lorant och Linn Renborg får Pfizers och Silfs infektionsstipendium 2023.

Ämnen i artikeln:

PfizerAkademiska sjukhusetSahlgrenska universitetssjukhusetVirusHivNjurmedicinTransplantation

Helena Wedin

helena.wedin@bbm.bonnier.se


Pfizers och Svenska infektionsläkarföreningens, Silf, stipendium för klinisk forskning inom infektionssjukdomar delas i år av Camilla Lorant vid Akademiska sjukhuset i Uppsala och Linn Renborg vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Stipendiet på 75 000 kronor är till för att stötta och premiera icke disputerade medlemmars arbete med forskning inom området.

Camilla Lorant, specialistläkare i infektionssjukdomar och klinisk mikrobiologi, får stipendiet för sin forskning kring förbättrad diagnostik av BK-virusinfektioner efter njurtransplantation.

”Jag är otroligt glad, och det är en stor ära att tilldelas detta stipendium för min fortsatta forskning med syfte att förbättra diagnostiken av BK-virus efter njurtransplantation. Stipendiet kommer stödja min fortsatta forskning som nu är inriktad på analys av olika immunologiska markörer samt serologi”, säger Camilla Lorant i ett pressmeddelande.

Läs också: Han blir ny statsepidemiolog efter Anders Tegnell

Linn Renborg, specialistläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, får stipendiet för sin forskning om potentiella sätt att behandla eller undvika neurologisk skada hos personer som lever med hiv. Hennes doktorandprojekt handlar om hur biomarkörer i blod och likvor kan användas för att kartlägga patogenes, omfattning, och prognos vid hiv-orsakad neurokognitiv påverkan.

”Jag känner mig väldigt glad och hedrad för att få ta del av detta stipendium. Personer med hiv är en grupp jag brinner extra för och det känns fint att de uppmärksammas. Jag hoppas att min fortsatta forskning om hiv i centrala nervsystemet kommer patienterna till nytta i framtiden”, säger Linn Renborg i pressmeddelandet.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?
Klicka här!
Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev