söndag11 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Dessa två slåss om posten som ny KI-rektor

Publicerad: 23 augusti 2022, 14:35

Annika Östman Wernerson, professor vid Karolinska institutet, och Eva Tiensuu Janson, professor vid Uppsala universitet, kandiderar till rektorsposten på KI. Foto: Erik Flyg, David Naylor

Annika Östman Wernerson, professor vid Karolinska institutet, och Eva Tiensuu Janson, professor vid Uppsala universitet, återstår när rekryteringen av en ny rektor för Karolinska institutet går in på slutspurten.

Ämnen i artikeln:

Karolinska institutetUppsala universitet

DM


En av dem kommer alltså att ta över efter nuvarande rektor, Ole Petter Ottersen, vars förordnande löper ut den sista februari nästa år, och ansvara för lärosätets cirka 6 500 studenter och drygt 5 300 anställda.

– Slutkandidaterna har den bredd och erfarenhet från olika poster som vi har eftersökt. Det är också roligt att de har lite olika profil: Annika kommer inifrån KI med en tyngdpunkt på utbildning och kompetensförsörjning medan Eva kommer utifrån med en tyngdpunkt på samverkan med hälso- och sjukvården och life science, säger Erika Franzén, ordförande i sökkommittén, i en artikel på lärosätets egen sajt.  

Nästa steg i rekryteringen sker den 1 september, då kandidaterna presenteras inför hörandeförsamlingen. Den 13 september beslutas vem som ska rekommenderas som kandidat till regeringen, som sedan fattar det slutgiltiga beslutet om vem som tillträder på posten. 

Läs också: KI söker ny rektor

Helena Wedin 

Kommentarer:

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev