måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Eva Uustal uppmärksammas för sitt arbete kring förlossningsskador

Publicerad: 22 november 2021, 10:59

Jag brinner för att förbättra förlossningsvården och det finns en hel del kvar att göra för att den ska bli mer jämlik över landet. En viktig förutsättning är kunnig och välutbildad personal så att alla kvinnor som söker vård blir tagna på allvar”, säger Eva Uustal. Arkivbild. Foto: Adam Wrafter/ Bildbyrån

Eva Uustal, överläkare på kvinnokliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping, har utsetts till 2022 års Lennanderföreläsare i kirurgi av Svenska läkaresällskapet.

Ämnen i artikeln:

SFOGUniversitetssjukhuset i LinköpingSvenska läkaresällskapet

Malin Wernström

malin.wernstrom@dagensmedicin.se


Hon har nominerats av Svensk förening för obstetrik och gynekologi, SFOG, som vill lyfta hennes arbete för patienter med skador i bäckenbotten efter förlossning. 

Eva Uustal har varit med och tagit fram den nationella bäckenbottenutbildningen vars syfte är att utbilda läkare och barnmorskor i hur man förbygger, diagnosticerar och åtgärdar skador i bäckenbotten efter förlossning. Hon har också varit med och utvecklat det nationella bristningsregistret för att kartlägga dessa skador. 

Läs också: Läkare efterlyser uppryckning i förlossningsvården 

”Det är hedrande att mitt arbete uppmärksammas av Svenska läkaresällskapet. Jag brinner för att förbättra förlossningsvården och det finns en hel del kvar att göra för att den ska bli mer jämlik över landet. En viktig förutsättning är kunnig och välutbildad personal så att alla kvinnor som söker vård blir tagna på allvar”, säger hon i ett pressmeddelande. 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!
Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev