fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Facklig marsch för bättre villkor i Östergötland

Publicerad: 9 juni 2020, 09:37

Vårdförbundet i Östergötland är inte nöjda med regionlednings förslag till kompensation för kortare semester. Vid en manifestation på torsdag ska namnlistor lämnas till regionstyrelsen som en del i kampanjen #tackamedlön.

Ämnen i artikeln:

Region ÖstergötlandVårdförbundet

MW

Malin Wernström

malin.wernstrom@dagensmedicin.se


Under tisdagen ska regionstyrelsen ta beslut om en extra kompensation för Vårdförbundets medlemmar i Östergötland. Ett av förslagen är att de som inte kommer att få fyra sammanhållna semesterveckor ska kompenseras med 1 600 kronor per dag.

– Vi vill ha fyra veckors semester. Vi anser att man skyller på corona, trots att man hade ett dåligt utgångsläge på bland annat iva-avdelningarna redan innan pandemin bröt ut, säger Emma Klingvall, ordförande för Vårdförbundet i Östergötland till Dagens Medicin.

I de fall det inte finns möjlighet till fyra veckors sammanhållen semester, vilket enligt Emma Klingvall omfattar runt 600 medlemmar i regionen, vill man se en ordentligt tilltagen kompensation.

– Andra regioner har en ersättning på mellan 15 000 – 25 000 kronor i veckan. Det vill vi också ha, säger hon.

Manifestationen kommer att utgå ifrån scenen vid Trädgårdsföreningen i Linköping klockan 15 på torsdagen den 11 juni, och vid klockan 16 startar promenaden till regionhuset där namnunderskrifterna ska överlämnas till regiondirektören.

Relaterat material

Kort semester för dem som vårdar covidsjuka

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev