söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Hallå där ...

Publicerad: 20 maj 2021, 13:01

Inom fem år ska hela befolkningen ha en medicinskt ansvarig allmänläkare på sin vårdcentral. Det är en målbild för Magnus Isacson, som blivit just blivit omvald som ordförande för Svensk förening för allmänmedicin. Foto: Erik Simander/Bildbyrån

... Magnus Isacson som just blivit omvald som ordförande för Svensk förening för allmänmedicin, Sfam.

Ämnen i artikeln:

SfamPrimärvård

Malin Wernström

malin.wernstrom@dagensmedicin.se


Vad är den viktigaste frågan för Sfam just nu?
– Det absolut viktigaste är att nu – när vi har fått lite beslut om god och nära vård och vissa processer är satta i rullning – måste det börja hända saker på riktigt också. Vi måste se att det blir fler specialister i allmänmedicin som jobbar på vårdcentralerna. 

Kan du berätta om din målbild?
– Jag skulle vilja höra politikerna säga att inom fem år ska hela Sveriges befolkning ha en medicinskt ansvarig allmänläkare på sin vårdcentral, med ett begränsat uppdrag. Och jag hoppas att vi i Sfam kan bidra med att förklara varför det är viktigt, och ha en dialog med politiker och beslutsfattare och andra professionsorganisationer. Och föra ut att vi inte tror att det bara är allmänläkare som är viktiga. Vi vill ju att det ska finnas ett team på vårdcentralen kring patienterna, och det är ju inget som står i motsats till varandra. Men att det i ett team på vårdcentralerna ska finnas en medicinskt ansvarig specialist. 

Läs också:

”Jag kan inte erbjuda patienterna den vård de har rätt till” 

”Jag tar till mig av Magnus Isacsons beskrivning”

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev