söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Han blir Ivos tillsynschefläkare

Publicerad: 19 juni 2023, 08:59

Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, hämtar sin första tillsynschefläkare från Försvarsmakten. Pierre Campenfeldt fyller den efterfrågade positionen, som ska samordna myndighetens medicinska kompetens.

Ämnen i artikeln:

Ivo

Josef Svenberg

josef.svenberg@dagensmedicin.se


Den nya rollen som tillsynschefläkare tillkom efter skarp intern kritik från myndighetens egna läkare, som ansett att deras medicinska kompetens inte nog tagits till vara.

Saken utreddes i höstas och följdes av en rekryteringsprocess som löpt under våren. Nu står det klart att det blir Pierre Campenfeldt, disputerad överläkare i ortopedi, som får jobbet. Han kommer närmast från Försvarsmakten där han arbetat under titeln Försvarsinspektör för hälsa och miljö.

"Ivo har ett oerhört spännande och viktigt uppdrag. Jag ser fram emot att få fokusera på tillsyn inom vård och omsorg, områden som ligger mig nära och där jag kan dra nytta av min bakgrund som läkare. Min ambition är att jag nu snabbt ska sätta mig in i Ivos uppdrag och se hur jag kan bidra med att utveckla arbetssätt, kvalitetssäkra medicinska bedömningar och se hur läkarkompetensen inom myndigheten på bästa sätt tas tillvara, säger Pierre Campenfeldt i ett pressmeddelande från Ivo.

I sitt nya arbete ska Pierre Campenfeldt samordna och utveckla den medicinska kompetensen inom myndigheten. Uppdraget omfattar även samordning av de externa medicinska rådgivare som anlitas av Ivo.

Pierre Campenfeldt tillträder den 18 september.

Läs också:

27 personer slåss om posten som tillsynschefläkare

Efter kritiken – Ivo anställer tillsynschefläkare

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev