måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Han blir ny chef för akuten på Sös

Publicerad: 19 april 2023, 13:01

Martin Nordberg blir ny verksamhetschef för vuxenakuten på Södersjukhuset i Stockholm.

Foto: Johan Adelgren, Fotogruppen Södersjukhuset

Martin Nordberg blir ny verksamhetschef för vuxenakuten på Södersjukhuset, Sös, i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Södersjukhuset

SF


Han kommer närmast från en tjänst som tf verksamhetschef på Verksamhetsområde Kirurgi på sjukhuset och har tidigare varit chef för Akut- och traumasektionen på Verksamhetsområde Kirurgi, skriver Södersjukhuset i ett pressmeddelande.

Martin Nordberg är kirurg och började på Södersjukhuset under sin ST i akutsjukvård. Sedan sin specialistexamen har han jobbat med akutkirurgi.

”Jag ser fram emot att få komma tillbaka till akutmottagningen och jobba helhjärtat med akutsjukvård och att tillsammans på kliniken fortsätta förbättra omhändertagandet av patienter som söker vård hos oss. De stora utmaningarna som finns i akutmottagningsvården är tillgänglighet och genomloppstider. Här har vi ett stort arbete att göra och vi kommer att behöva samarbeta med alla övriga kliniker på sjukhuset och med andra vårdaktörer runt om oss”, säger Martin Nordberg i pressmeddelandet.

Läs också: Hon blir chefläkare på Sös

”Martin är en uppskattad och erfaren ledare och jag är mycket glad att han nu ska leda vuxenakuten”, säger sjukhusets vd Mikael Runsiö i samma pressmeddelande.

Martin Nordberg tillträder sin nya tjänst 1 maj 2023. Han kommer också att bli en del av Södersjukhusets ledningsgrupp.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev