måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Han blir ny operativ direktör på Danderyds sjukhus

Publicerad: 29 december 2022, 12:48

Erik Sköldenberg tillträder som operativ direktör på Danderyds sjukhus. Foto: Danderyds sjukhus

Erik Sköldenberg blir operativ direktör på Danderyds sjukhus, meddelar sjukhuset i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Region StockholmDanderyds sjukhus

JD


Närmast kommer han från en fyraårig sejour inom Region Uppsala, från en position som chefläkare för digitalisering/CMIO. 

”Jag ser fram emot att få hjälpa Danderyds sjukhus att bli ett ännu bättre akutsjukhus. Med mina erfarenheter inom forskning, specialiserad vård, IT och datadriven förändringsledning hoppas jag ska kunna bidra till detta, säger Erik Sköldenberg, i ett pressmeddelande. 

Tjänsten operativ direktör är ny på Danderyds sjukhus och innebär ansvar ”för att leda och facilitera sjukhusets horisontella vårdprocesser och patientflöden”, skriver regionen i pressmeddelandet. 

Erik Sköldenberg kommer att ingå i sjukhusets ledningsgrupp och vd Christophe Pedroletti kallar honom perfekt för uppdraget. 

”Han har en djup förståelse för verksamhetgolvets kärnprocesser i kombination med betydande kunskaper kring hur man drar nytta av databaserade beslutsstöd för processtyrning, anpassat för sjukvård. I tillägg till detta är Erik en prestigelös person som har lätt att samarbeta med alla”, säger han i pressmeddelandet. 

Läs också: Här är sjukhusen som är i beredskapsläge – Trelleborgs lasarett senast på listan 

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev