tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Han blir ny statsepidemiolog efter Anders Tegnell

Publicerad: 30 maj 2023, 07:21

Foto: Johanna Ewald St Michaels

Magnus Gisslén, professor i infektionsjukdomar vid Göteborgs universitet, blir ny statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten.

Ämnen i artikeln:

Magnus GisslénCovid-19

Helena Wedin

helena.wedin@bbm.bonnier.se


Han är professor i infektionssjukdomar vid Göteborgs universitet och har fokuserat mycket av sin forskning på hiv. Han har även genomfört många forskningsprojekt om covid-19, och var en flitigt använd expertröst i medierna under pandemin.

”Magnus Gisslén är med sin breda bakgrund och gedigna kompetens mycket väl lämpad att axla rollen som statsepidemiolog”, säger Karin Tegmark Wisell, Folkhälsomyndighetens generaldirektör i ett pressmeddelande.

Sedan Anders Tegnell slutade som statsepidemiolog i mars 2022 har Region Dalarnas tidigare smittskyddsläkare Anders Lindblom vikarierat på posten.

”Det känns förstås jätteroligt, och jag är väldigt hedrad över att få detta viktiga uppdrag. Men nu måste jag också ta avsked av patienter som jag behandlat i över 30 år. Det blir många tårar och avsked den närmsta tiden”, säger Magnus Gisslén i en intervju med SvD som var först med att rapportera nyheten.

Magnus Gisslén tillträder som statsepidemiolog den 11 september 2023.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev