lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Han blir ordförande i Hjärt-lungfondens forskningsråd

Publicerad: 22 november 2021, 13:46

John Pernow, hjärtläkare, ska stödja styrelsen för Hjärt-lungfonden i arbetet att fördela forskningsmedel. Foto: Karolinska institutet

Hjärt-lungfonden har utsett en ny ordförande för sitt forskningsråd. Det blir John Pernow, professor i kardiologi vid Karolinska institutet.

Ämnen i artikeln:

Karolinska institutetKarolinska universitetssjukhusetSvenska läkaresällskapetHjärt-lungfonden

DM


John Pernow är överläkare vid hjärtkliniken vid Karolinska universitetssjukhuset och dessutom specialist i internmedicin.

Hans uppdrag som ordförande för forskningsrådet blir bland annat att leda arbetet med att bedöma och rekommendera för styrelsen vilka forskningsprojekt som ska tilldelas anslag, enligt ett pressmeddelande från Hjärt-lungfonden.

”Förutom spetskompetens inom kardiologi har John Pernow en bredd och förståelse för all den forskning som Hjärt-lungfonden finansierar, inklusive preventionsforskning. Genom att engagera Sveriges mest framstående forskare i vårt forskningsråd, säkerställer vi att givarnas pengar används på bästa sätt”, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare, i Hjärt-lungfonden. 

John Pernow tar över ordförandeposten efter professor Jan Nilsson.

Läs också: Tyst ateroskleros i kranskärlen är vanligt i medelåldern 

Hjärt-Lungfondens forskningsråd består, enligt pressmeddelandet, av 24 av landets främsta experter inom hjärt- och lungforskning vid Sveriges universitet och universitetssjukhus. Ledamöterna tillsätts för bestämda mandatperioder och utses på förslag från de medicinska fakulteterna vid landets universitet samt från Svenska Läkaresällskapet.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!
Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev