måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Han ska basa över klinisk forskning hos Vetenskapsrådet

Publicerad: 17 januari 2022, 14:20

”Jag har haft förmånen att samverka med forskare inom många olika specialiteter, från olika forskningscenter, från industrin och från myndigheter, både i Sverige och internationellt. Jag hoppas att min erfarenhet av klinisk forskning, ledning och samverkan kan vara till nytta i min nya roll”, säger Jonas Oldgren i ett uttalande på Vetenskapsrådets hemsida. Foto: Mikael Wallerstedt

Kardiologen och professorn Jonas Oldgren får den nya rollen som huvudsekreterare för klinisk forskning vid Vetenskapsrådet.

Ämnen i artikeln:

Uppsala universitetAkademiska sjukhuset

JK


Jonas Oldgren är professor i koagulationsforskning vid Uppsala universitet och överläkare i kardiologi vid Akademiska sjukhuset. Han är också chef för Uppsala Clinical Research center, UCR.

Han har varit klinisk forskare i mer än 25 år och har på senare år varit huvudprövare eller styrgruppsmedlem i ett stort antal kliniska studier – alltifrån lokala akademiskt initierade studier till stora multinationella läkemedelsprövningar, skriver Vetenskapsrådet på sin hemsida.

Läs också: Hon tar klubban i Vetenskapsrådet 

Där framgår även att Jonas Oldgren anser att det är viktigt att underlätta och förbättra möjligheterna att genomföra klinisk forskning och kliniska studier samt att den kliniska forskningen måste bli en naturlig verksamhet som är integrerad i hälso- och sjukvården.

”För att nå långsiktig framgång krävs tydliga incitament och en ökad samverkan mellan berörda aktörer”, säger Jonas Oldgren på Vetenskapsrådets hemsida.

Jonas Oldgren påbörjar sitt uppdrag som vetenskapligt ansvarig för myndighetens arbete inom klinisk forskning den 16 mars 2022.

Huvudsekreterare för klinisk forskning – en ny roll på Vetenskapsrådet

Huvudsekreteraren för klinisk forskning är knuten till kommittén för klinisk behandlingsforskning och har ett övergripande vetenskapligt ansvar för Vetenskapsrådets arbete inom klinisk forskning.

 

Källa: Vetenskapsrådet

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev