måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Här är Årets apoteksprofil

Publicerad: 9 december 2022, 14:36

Apoteksföreningens Fredrik Boström tar emot utmärkelsen Årets Apoteksprofil 2022.

Foto: Pax Engström Nyström

Sveriges Apoteksförenings chefsfarmaceut har utsetts till Årets apoteksprofil av nyhetstjänsten Läkemedelsmarknaden.

Ämnen i artikeln:

KarriärsöndagSveriges ApoteksföreningApoteksmarknaden

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Apoteksföreningens chefsfarmaceut Fredrik Boström får utmärkelsen för sitt arbete med att utveckla farmaceutiska tjänster på öppenvårdsapotek. 

Läs mer: Apotek erbjuder läkemedelssamtal – blodfettssänkare blir första området 

Projektet sker inom ramen för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverkets regeringsuppdrag. En försöksverksamhet med inhalationsvägldening genomfördes i våras. Nu pågår test med läkemedelssamtal till patienter som blivit ordinerade statiner mot höga blodfetter.

– Inhalationsvägledningen överträffade våra egna förväntningar. Vi satte som mål att ha 5 000 samtal under de tre månader som försöket pågick, och vi nådde ju nästan 8 000. Så vi har visat att vi kan, sa Fredrik Boström till Läkemedelsmarknaden under torsdagens prisutdelning.

Han är utbildad apotekare vid Uppsala universitet och hade under många år Apoteket AB som arbetsgivare. Fredrik Boström har varit chefsfarmaceut hos Apoteksföreningen sedan januari 2019.

Utmärkelsen Årets apoteksprofil är ett sätt att uppmärksamma energiska nytänkare som gjort kreativa och nyskapande insatser för apoteksbranschen. I år var tolfte gången som nyhetstjänsten Läkemedelsmarknaden delade ut priset.

 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev