måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Hon är årets kontaktsjuksköterska i Västra sjukvårdsregionen

Publicerad: 26 maj 2023, 09:40

Lillemor Ekstedt.

Foto: Garbis Sarafiann

Sjuksköterskan Lillemor Ekstedt har varit verksam inom öron-, näs- och halsområdet sedan 1980-talet. Sedan 2014 har hon jobbat som kontaktsjuksköterska på mottagningen på Skaraborgs sjukhus Skövde, och nu har hon utsetts till årets kontaktsjuksköterska.

Ämnen i artikeln:

Skaraborgs sjukhus

Helena Wedin

helena.wedin@bbm.bonnier.se


”Det känns väldigt varmt i hjärtat att det är jag som har fått den här utmärkelsen. Jag har alltid känt stor empati för patienter som drabbas av cancer inom öron-, näs- och halsområdet. De har det väldigt besvärligt. Patienterna gör väldigt tuffa resor både när de är under behandling och efteråt, så jag har alltid känt ett engagemang för att försöka förstå och hjälpa dem”, säger Lillemor Ekstedt i ett pressmeddelande.

I sin roll som kontaktsjuksköterska är Lillemor Ekstedt med när patienterna får sin diagnos, och är sen med och stöttar under behandlingens gång. Då många patienter inom det specifika området kan ha svårt att tala sker mycket kommunikation via närstående och anhöriga, som även de kan vara i behov av stöd.

Läs också: Hon är årets skolsköterska

Lillemor Ekstedt har även en samordnande roll under utredningarna av patienterna, och hjälper till med lokala tumörkonferenser på Skaraborgs sjukhus Skövde och deltar i multidisciplinära konferenser på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev