onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Hon blir MTP-rådets nya ordförande

Publicerad: 12 januari 2023, 14:34

”Medicinteknik är ett brett område och produktfloran är stor, därför är det viktigt att vi har ett ordnat införande i vården” säger Ulrica Fjärstedt, ny ordförande för MTP-rådet. Foto: Johan Nilsson/TT/MTP-rådet

Medicintekniska produktrådet, MTP, har funnit sin nya ordförande i ledamoten och tidigare vice ordföranden Ulrica Fjärstedt.

Ämnen i artikeln:

Akademiska sjukhuset

JS


Ulrica Fjärstedt arbetar till vardags som sektionschef för medicinsk teknik på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Hon har varit ledamot i rådet sedan 2019 där hon representerat sjukvårdsregion Mellansverige. Nu ersätter hon Jan Liliemark som rådets ordförande.

”Medicinteknik är ett brett område och produktfloran är stor, därför är det viktigt att vi har ett ordnat införande i vården. Det handlar också om att vi ska kunna erbjuda patienter ny och bra medicinteknik i hela landet för att bidra till en kostnadseffektiv och jämlik vård. Här har MTP-rådet en viktig roll att fylla och jag ser fram emot att få driva detta tillsammans med kollegorna i rådet”, säger Ulrica Fjärstedt i ett pressmeddelande från MTP-rådet.

MTP-rådet är en expertgrupp med representanter från Sveriges regioner. Rådet ger rekommendationer om användning av vissa nya medicintekniska produkter och har ett nära samarbete med Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV.

Läs också: Tusentals patienter fick undermåligt aortaimplantat

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev