måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Hon blir ny generalsekreterare för Läkare i Världen

Publicerad: 29 november 2022, 14:29

Hannah Laustiola, ny generalsekreterare på Läkare i Världen, har tidigare erfarenhet av att jobba för människorättsorganisationer, bland annat på svenska Amnesty. Foto: Privat

Hannah Laustiola går från rollen som kommunikationsansvarig på samma organisation till generalsekreterare.

Ämnen i artikeln:

Vårdpolitik

Helena Wedin

helena.wedin@bbm.bonnier.se


Läkare i Världen arbetar för allas rätt till hälsa, vilket bland annat innebär att ge stöd, vård och juridisk rådgivning till papperslösa. Hannah Laustiola har tidigare erfarenhet av att jobba för människorättsorganisationer, bland annat på svenska Amnesty. Hon kommer närmast från en tjänst som kommunikationsansvarig på Läkare i Världen. Hon har även varit inne på politikens område då hon jobbat som ledamotsstöd för riksdagsledamöter.

Läs också: ”Idén om att patienter ska betala vårdtolk bör hamna i soporna”

”Om den politik som presenterats i Tidöavtalet blir verklighet kommer situationen för skyddssökande att bli allt svårare och deras rättigheter att begränsas ytterligare. Genom Läkare i Världen kommer jag att verka för att rätten till hälsa och tillgången till den reguljära vården ska stärkas för utsatta grupper, snarare än inskränkas ännu mer” säger Hannah Laustiola i ett pressmeddelande. 

Hon tillträder rollen den 1 december. 

Läs mer: ”Att anmäla papperslösa patienter strider mot vår professionsetik” 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev