tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Hon blir ny sjukvårdschef på SKR – tar över efter Emma Spak

Publicerad: 7 februari 2023, 13:46

Ameli Norling blir ny sjukvårdschef på SKR efter Emma Spak. Foto: Anna Molander, SKR

Hon är medicine doktor, obstetriker och basar i dag för kunskapsstyrning inom hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm.
Men den 1 maj blir Ameli Norling ny sjukvårdschef på SKR.

Ämnen i artikeln:

KarriärsöndagKarolinska universitetssjukhuset

MK


”Jag ser fram emot jobbet som sektionschef för hälso- och sjukvårdsfrågorna med både nyfikenhet och ödmjukhet. Det blir ett spännande uppdrag att få möjlighet att bidra till hälso- och sjukvårdens utveckling i hela Sverige”. 

Så kommenterar Ameli Norling själv sitt nya uppdrag i ett pressmeddelande från SKR, Sverige Kommuner och Regioner, där hon nu blir chef för sektionen för hälso- och sjukvård. I rollen har tidigare ingått att ha ett omfattande ansvar för operativ samverkan med regeringskansliet, myndigheter och företrädare för kommuner och regioner. 

Hon är i dag anställd i Region Stockholm och chefar för enheten för kunskapsstyrning och stöd i hälso- och sjukvårdsförvaltningen, men har en lång klinisk karriär bakom sig som specialist i gynekologi och obstetrik. Hon tog sin läkarexamen 2003 och disputerade 2014.

Ameli Norling har tidigare bland annat varit verksamhetschef för området Gynekologi och reproduktionsmedicin på Karolinska universitetssjukhuset – som omfattar all gynekologisk och reproduktionsmedicinsk vård inklusive laboratorieverksamhet i Huddinge och Solna.

Ameli Norling efterträder Emma Spak, som slutade i början av december för att bli länsråd i Värmland.

Läs också: Emma Spak lämnar SKR 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

.

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev