måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Hon blir VGR:s nya chef inom utveckling och forskning

Publicerad: 4 maj 2023, 12:03

Foto: Västra Götalandsregionen

Ann Ekberg-Jansson kommer i sin nya roll som regional FoU-chef att ansvara för att utveckla Västra Götalandsregionens strategiska arbete inom forskning, utveckling, innovation och life science.

Ämnen i artikeln:

Västra Götalandsregionen

Helena Wedin

helena.wedin@bbm.bonnier.se


Ann Ekberg-Jansson kommer närmast från en strategisk roll på Närhälsan. Hon är i grunden specialistläkare i lungmedicin och har tidigare arbetat som FoU-chef i Region Halland.

I ett pressmeddelande lyfter hon utvecklingen av precisionsmedicin som ett område av stort intresse, och där Västra Götalandsregionen ”har stora möjligheter att visa vägen framåt nationellt och internationell.”

”Ann kommer med sin breda kompetens att göra oss ännu bättre inom forskning, utveckling, innovation och life science. Att hon har erfarenheten från att driva dessa frågor sedan tidigare både från hennes tid som docent och specialistläkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, men även Angereds närsjukhus och Närhälsan gör henne till den vi letar efter”, säger Karin Looström Muth, hälso- och sjukvårdsutvecklingsdirektör i Västra Götalandsregionen i pressmeddelandet.

Ann Ekberg-Jansson tillträder tjänsten 4 september 2023.

Läs också: Två regioner i Alf-toppen för klinisk forskning – se hela listan

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev