måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Hon får nya tjänsten som hälso- och sjukvårdsutvecklingsdirektör i VGR

Publicerad: 13 juli 2022, 07:56

Karin Looström Muth tillträder tjänsten den 1 oktober. Foto: Pernilla Lindgren

Karin Looström Muth har utsetts till hälso- och sjukvårdsutvecklingsdirektör i Västra Götalandsregionen. En ny tjänst med fokus på att bygga upp staben för strategisk utveckling.

Ämnen i artikeln:

Juli 2022Södra Älvsborgs sjukhus

Bianca Sporrong

bianca.sporrong@dagensmedicin.se


Avgående regiondirektör Ann-Sofi Lodin har utsett Karin Looström Muth till hälso- och sjukvårdsutvecklingsdirektör i Västra Götalandsregionen. Tjänsten är ny och i uppdraget ingår att bygga upp den nya staben för strategisk utveckling på koncernkontoret.

Läs mer: SKR-chef blir ny regiondirektör i VGR 

Det är till följd av en ny politisk organisation i regionen som ansvaret på koncernkontoret för hälso- och sjukvården kommer att fördelas på två uppdrag, en hälso- och sjukvårdsutvecklingsdirektör och en produktionsdirektör. 

”Jag är övertygad om att vi just nu har en gyllene möjlighet att påverka utvecklingen för framtiden. Digitaliseringen har nått en punkt där den verkligen kan göra skillnad i vården. Framtidens vårdinformationsmiljö står för dörren och nära vård och personcentreringens möjligheter i vårdutvecklingen framåt börjar bli mer konkreta, så det här känns fantastiskt roligt”, säger Karin Looström Muth i ett pressmeddelande. 

Hon kommer senast från en tjänst utvecklingschef på Södra Älvsborgs Sjukhus, där hon i dag arbetar med digitalisering, omställning, förändringsledning och utvecklingsarbete på strategisk nivå.

Läs också: Västra Götaland efterlyser andningsmaskiner

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev