onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Hon föreslås som ny regiondirektör i Dalarna

Publicerad: 7 februari 2023, 10:53

Anna Thörn förelås bli ny regiondirektör i Dalarna när Karin Stikå-Mjöbergs förordnade går ut den sista mars. Foto: Pressbild/ Region Dalarna

Anna Thörn föreslås bli ny regiondirektör i Dalarna med start den 1 april.

Ämnen i artikeln:

Region Dalarna

MW


En enig regionstyrelse i Dalarna står bakom förslaget.

”Vi är mycket glada över rekryteringen. Anna Thörn har en gedigen ledarerfarenhet från politiskt styrda organisationer”, säger regionstyrelsens ordförande Elin Norén (S) i ett pressmeddelande. 

Anna Thörn har tidigare arbetat som kommundirektör i Norrköping där hon i början på november, efter ett och ett halvt år på posten, blev utköpt av det nya M, KD och L—ledda politiska styret för 1, 7 miljoner kronor, enligt SVT Öst. 

Orsaken var att det nya styret ville välja en kommundirektör de ansåg lämplig för Norrköpings kommande förändringsarbete. 

Anna Thörn har även arbetat som kommundirektör i Söderköping och som skolchef i Nyköpings kommun. 

Läs också: Så mycket tjänar regiondirektörerna – hela listan 

Anna Thörn väntas tillträda den 1 april då nuvarande regiondirektör Karin Stikå-Mjöbergs förordnade går ut den sista mars. 

”Jag är stolt och glad över förtroendet att få leda organisationen Region Dalarna med sitt breda och komplexa samhällsuppdrag. Dalarna är dessutom ett spännande län med både rik historia och stark innovationskraft”, säger Anna Thörn i ett pressmeddelande.

Regionstyrelsens ordförande har i uppdrag att slutföra rekryteringen. 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev