söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Hon hoppar in som hälso- och sjukvårdsdirektör i Västernorrland

Publicerad: 19 april 2022, 09:43

Åsa Bellander, regiondirektör i Region Västernorrland, blir tf hälso- och sjukvårdsdirektör. Foto: Annelie Egland/ Region Västernorrland


Åsa Bellander, regiondirektör i Region Västernorrland, kliver in som tf hälso- och sjukvårdsdirektör. Det efter att Kurt Pettersson hastigt lämnade sitt uppdrag i förra veckan.

Ämnen i artikeln:

Region Västernorrland

Malin Wernström

malin.wernstrom@dagensmedicin.se


I fredags, den 15 april, stod det klart att Region Västernorrlands regiondirektör Åsa Bellander går in som tf hälso- och sjukvårdsdirektör under tiden rekrytering av en ny pågår.

”Det här är en lösning under de närmaste månaderna för att säkerställa att vi inte tappar tempo i arbetet kring de akuta frågor som hälso- och sjukvården nu hanterar kring bland annat bemanning, arbetsmiljö och sommarens vård”, säger Åsa Bellander i ett pressmeddelande. 

Den 11 april meddelade tidigare hälso- och sjukvårdsdirektör Kurt Pettersson att han skulle lämna sitt uppdrag i förtid. Orsaken var den politiska instabilitet som uppstått då den styrande majoriteten inte är överens om hur vårdkrisen ska lösas. 

Läs mer: ”Politisk instabilitet” får sjukvårdsdirektör att lämna 

”Om vi klokt och effektivt ska klara av att hantera utmaningarna inom hälso- och sjukvården på kort och lång sikt måste vi på ledningsnivå jobba som ett lag där vi tillsammans hjälps åt även med de övergripande frågorna”, säger Åsa Bellander i pressmeddelandet. 

Den närmaste tiden kommer hon tillsammans med områdesdirektörerna i hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp diskutera hur vissa övergripande arbetsuppgifter ska fördelas inom gruppen.

Rekryteringen av en ny hälso- och sjukvårdsdirektör kan dröja så länge som till årsskiftet, men förhoppningen är att en interimistisk chef ska finnas på plats efter sommaren. 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev