söndag11 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Hon tar över Vårdförbundets kansli

Publicerad: 1 juli 2022, 12:26

Vårdförbundet har utsett Linnéa Nordin till ny kanslichef efter Anders Printz. Foto: Staffan Claesson/Bildbyrån, Vårdförbundet

Linnéa Nordin tar över som kanslichef efter Anders Printz hos Vårdförbundet. Hon är en veteran i förbundet.

Ämnen i artikeln:

Juli 2022Vårdförbundet

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Det blir Linnéa Nordin som tar över som kanslichef för Vårdförbundet den 1 augusti. Hon har arbetat över tio år på förbundet, och är i dag chef för enheten för medlem och förtroendevald.

Läs mer: Ny statistik: Här tjänar Vårdförbundets grupper mest 

”Efter flera nyckelpositioner inom förbundet har hon djup kunskap och förståelse för våra medlemmars verklighet och för organisationens demokratiska processer. Vi ska nu fortsätta att utvecklas som organisation och öka antalet förtroendevalda och antalet medlemmar, med kansliet som stöd”, säger Vårdförbundets ordförande  Sineva Ribeiro i ett pressmeddelande om Linnéa Nordin.

Kanslichefen utses av förbundsstyrelsen och är underställd ordförande. Kansliorganisationen består av runt 170 anställda över hela landet som stöttar Vårdförbundets förtroendevalda i deras arbete.

Anders Printz aviserade redan i mars att han efter sju år skulle sluta som kanslichef till sommaren. I en intervju med Dagens Medicin berättade han då att han ville fokusera mer på välfärdsfrågor. Anders Printz leder även utredningen om samsjuklighet som ska vara klar den 31 januari nästa år.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev