måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Kronoberg rekryterar ny hr-direktör från grannen

Publicerad: 8 augusti 2023, 07:55

Magnus Johansson börjar tjänsten som hr-direktör för Region Kronoberg den 16 oktober.

Foto: Jonas Ljungdahl / Bildbyrån

Magnus Johansson lämnar sin roll i Region Kalmar län och tar över som ny hr-direktör i Region Kronoberg.

Ämnen i artikeln:

Senaste nyttRegion Kronoberg

Emil Schröder

emil.schroder@dagensmedicin.se


Under våren har flera högt uppsatta chefer i Region Kronoberg lämnat sina roller – bland annat slutade hälso- och sjukvårdsdirektör Roger O Nilsson med omedelbar verkan, samt hr-direktören Pontus Juhlin.

Region Kronoberg beslutade tidigare i somras att det blir Magnus Johansson som tar över tjänsten som hr-direktör för regionen.

Han rekryteras från Region Kalmar län där han haft rollen hr-chef i hälso- och sjukvårdsförvaltningen de senaste nio åren. Dessförinnan har han bland annat haft chefsroller inom psykiatrin i Kalmar.

Läs också: Hon blir hr-direktör i Region Halland

”Jag har nog en lite annorlunda bakgrund jämfört med många andra i samma roll, eftersom jag redan tidigt i min yrkeskarriär arbetade som ´vanlig´ chef och dessutom har varit chef inom hälso- och sjukvårdsverksamheter. Den erfarenheten är jag glad för, för den har jag stöd av i uppdraget inom hr-funktionen”, säger Magnus Johansson i ett pressmeddelande.

I sin nya roll kommer han att fokusera särskilt mycket på att göra regionen oberoende av hyrpersonal och på att stärka kompetensförsörjningen, uppger han i pressmeddelandet.

”Magnus Johanssons bakgrund och erfarenheter är spännande och värdefulla, och han har en gedigen erfarenhet av och intresse för frågor som är viktiga för oss, framför allt kompetensförsörjning och hyroberoende”, säger regiondirektör Martin Myrskog i pressmeddelandet.

Magnus Johansson påbörjar det nya uppdraget den 16 oktober.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev