söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Läkaren Carolina Wikström sprang bra i OS

Publicerad: 9 augusti 2021, 08:44

Läkaren och maratonlöparen Carolina Wikström gjorde ett bra lopp i OS i Tokyo. Bilden är från ett tidigare tillfälle. Foto: Mikael Grip

Den svenska läkaren Carolina Wikström sprang in på plats 22 i maratonloppet i OS i lördags. Sista sju kilometrarna var hon en av de snabbaste.

Ämnen i artikeln:

AT-läkareRegion Gävleborg

Susanna Pagels

susanna.pagels@dagensmedicin.se


Carolina Wikström gick i mål på tiden 2,33.19 – sex minuter och en sekund efter vinnaren Peres Jepchirchir från Kenya som slog den tidigare världsrekordhållaren Brigid Kosgei med några sekunder. 

– En väldigt fin avslutning. Jag tror att hon har framtiden för sig, kommenterade den svenske maratonlöparen Mustafa Mohamed hennes insats i Dicovery Plus, skriver tidningen Expressen och uppger att hon var en av de snabbaste på slutet.

Det var först för ett par år sedan som Carolina Wikström började träna mer strukturerat för att springa maraton, berättade hon i en intervju med Dagens Medicin i våras när hon nyligen fått beskedet att hon var uttagen till OS i Tokyo. 

I våras började hon ett underläkarvikariat i Gävle för att i höst göra sin AT där. På frågan hur hon får ihop jobbet med träningen svarade hon: 

– Jag tar av fritiden. Jag springer ett pass på 9 km före jobbet och efter jobbet ett på 15 km, alternativt ett intervallpass. Det handlar egentligen bara om struktur.

Sammanlagt startade 88 löpare maratonloppet i lördags. Av dem gick 73 i mål. 

Läs också: Läkare svenskt OS-hopp i maraton

Kommentera

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll? Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev