onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Läkaresällskapet värvar från Socialstyrelsen

Publicerad: 22 november 2022, 12:38

Anders Bengtsson, ny kanslichef på Svenska Läkaresällskapet, SLS. Foto: Privat

Efter fem år som enhetschef på Socialstyrelsens analysavdelning blir Anders Bengtsson ny kanslichef på Svenska Läkaresällskapet, SLS.
”Jag ser verkligen framemot uppdraget”, säger han.

Ämnen i artikeln:

KarriärsöndagSvenska läkaresällskapetSocialstyrelsen

JD


Han tillträder den nya tjänsten i mars 2023 och ersätter Per Johansson. 

”Vi välkomnar Anders Bengtsson som kommer att fortsätta det viktiga och framgångsrika arbetet med SLS medlemsreform, stärka samverkan med SLS föreningar och öka synligheten i debatten. Med en lång erfarenhet i frågor som rör svensk hälso- och sjukvård, kommer Anders att bidra till utvecklingen av Läkaresällskapet och har de egenskaper och kompetenser som krävs för att leda SLS kansli och verksamhet in i framtiden”, säger Tobias Alfvén, ordförande för Svenska Läkaresällskapet, i ett pressmeddelande. 

Anders Bengtsson tillträdde som avdelningschef på Socialstyrelsen analysavdelning i januari 2017. Innan dess har han också arbetat på bland annat Sveriges läkarförbund som utredare, avdelningschef och utvecklingsdirektör.

”Jag ser verkligen framemot uppdraget att leda kansliet och att få arbeta med läkarprofessionen igen, nu ur ett vetenskapligt perspektiv med ett tydligt patientfokus. Flera av områdena som Läkaresällskapet arbetar med har jag erfarenhet av sedan tidigare och jag ser det som väldigt viktigt att professionen kan vara med och påverka i dessa”, säger han i pressmeddelandet. 

Svenska Läkaresällskapet, SLS,  är läkarkårens professionsorganisation. Föreningen är politiskt och fackligt obunden och har cirka 30 000 föreningsanknutna medlemmar. 

Läs också: Läkaresällskapet positivt till reglering av privata sjukvårdsförsäkringar

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev