måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Blekinge

Publicerad: 7 augusti 2023, 11:26

Tre nya chefer i Region Blekinge: Från vänster: Eva-Lena Sanderberg, Linda Hultén och Hanna Svensson.

Foto: Region Blekinge

Hanna Svensson tar i höst över som ordinarie hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Blekinge efter Kjell Ivarsson, numera cancersamordnare på SKR.

Ämnen i artikeln:

Senaste nyttRegion BlekingeKjell IvarssonHanna SvenssonRekrytering

Susanna Pagels

susanna.pagels@dagensmedicin.se


Samtidigt med det beslutet i juni, utsåg regionstyrelsen i Blekinge en ny hr-direktör och en ny kanslichef i regionstaben.

Hanna Svensson kommer från en tjänst som verksamhetsområdeschef med ansvar för primärvård, psykiatri och rehabilitering i grannregionen Kronoberg. Hon tillträder som hälso- och sjukvårdsdirektör i Blekinge den 1 september.

Hon ser fram emot att återvända till att jobba i Region Blekinge, där hon också bor, enligt ett pressmeddelande från regionen. Hanna Svensson är socionom i botten och har haft olika chefsuppdrag sedan 2012.

”Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Blekinge, det är hemma för mig. Blekinge är en plats med stora möjligheter. Litenheten ger en unik förändringskraft vilket är värdefullt, inte minst i omställningen till den nära vården. Nu ser jag fram emot att få lära känna organisationen och dess medarbetare”, säger hon bland annat i pressmeddelandet.

När Kjell Ivarsson lämnade posten vid årsskiftet för att bli ny cancersamordnare på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), gick Maria Arvidsson Karlsson, biomedicinsk analytiker, in som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Blekinge.

Som ny hr-chef efter företrädaren som går i pension i höst, har regionstyrelsen utsett Linda Hultén. Som ny kanslichef i regionstaben utsågs Eva-Lena Sanderberg.

Läs mer: Kronobergs sjukvårdsdirektör slutar med omedelbar verkan

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?
Klicka här!
Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev