måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Ny studentordförande vill synas och höras

Publicerad: 8 december 2021, 17:06

Robert D. Lilford tycker om att ha mycket på gång samtidigt och ser fram mot nästa år som ordförande i SLF student. Foto: SLF Student

Robert D. Lilford är ny ordförande i SLF student, Läkarförbundets studentförening, från 2022. Han har många frågor på agendan.

Ämnen i artikeln:

LäkarförbundetLäkarprogrammet

Susanna Pagels

susanna.pagels@dagensmedicin.se


Hallå där, Robert. Du har ett år på dig. Vilka frågor vill du framför allt hinna med att driva?
– Jag vill hinna med allt! Nej, men det är viktigt att förvalta förtroendet vi har fått genom att vår avgående ordförande Niki Shams varit så bra på mediekontakter. En stor del blir också att fortsatt utvärdera den nya läkarutbildningen och kvaliteten på den. Att man kommer ut som legitimerad läkare och ska ta ansvar på ett helt annat sätt kommer att kräva mer både av studenter och av lärosäten. 

Läs mer: Sylf om BT: ”Risk för nya flaskhalsar” 

Är det svårt att bara ha ett år på sig?
– Det kan ju vara ett hinder för vissa men även om man inte själv slutför allting sätter man i alla fall saker i rullning. Sedan sker ju även kunskapsöverföring mellan åren och det skapar kontinuitet i arbetet kring olika frågor. 

Kommer det faktum att det är valår nästa år att påverka er?
– Det kommer att kunna bli mer sakpolitiska frågor och då får vi inte abdikera från möjligheten att synas och höras vad gäller läkarutbildningen. Det är svårt att förutspå exakt vilka frågor som kan bli aktuella för oss utöver de som alltid är aktuella kring läkarstudenters utbildning och arbetsliv. 

Just nu är du i Boston på besök, vad gör du annars och vem är du?
– Jag är från Lund, pluggar termin 8 på Karolinska institutet i Stockholm och skriver på mitt ex-jobb där vi kartlägger och undersöker epidemiologin kring penetrerande trauman på neurokirurgen från 2011 till 2019. Jag tycker om att ha många bollar i luften, att forska, att gå på opera och att laga mat, för att säga några saker.

Läs mer: De är först ut att starta bastjänstgöringen i höst 

Du har tidigare suttit i styrelsen lokalt för SLF Student och på förbundsnivå i ett år, har du berättat. Är engagemang i Sylf ett givet nästa steg när du tagit examen?
– Ja kanske, det får vi se efter det här året. Antingen kommer jag att älska det eller så kommer jag att vilja ha en paus. Fackligt arbete är så kul eftersom man kan driva saker som gör skillnad, så jag tror spontant att ni hittar mig i Sylf efter examen.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev