söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Ny styrelse i Sfam – Magnus Isacson sitter kvar som ordförande

Publicerad: 24 maj 2023, 12:38

Magnus Isacson blev omvald för en tredje mandatperiod som ordförande för Svensk förening för allmänmedicin, Sfam, i samband med föreningens vårkongress förra veckan.

Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Magnus Isacson blev omvald till en tredje mandatperiod som ordförande för Svensk förening för allmänmedicin, Sfam, under föreningens fullmäktige förra veckan.

Ämnen i artikeln:

SfamPrimärvård

Emil Schröder

emil.schroder@bonniernews.se


Svensk förening för allmänmedicin inledde sin vårkongress i Kalmar förra veckan med sitt fullmäktigemöte där Magnus Isacson, som först blev ordförande 2019, blev omvald för en tredje mandatperiod på posten.

Under den kommande mandatperioden kommer föreningen fortsätta fokusera på att verka för en primärvårdsreform som innebär en fastläkarreform och för att få fram förutsättningarna som krävs för att nå Socialstyrelsens nationella riktvärde om 1 100 patienter per allmänläkare, säger han till Läkartidningen.

Dagens Medicin Debatt: ”Vem skulle bemanna kvällsöppna vårdcentraler?”

En viktig del i att nå patientmålet för fasta läkarkontakter i primärvården handlar om att göra om utformningen på ST-utbildningen, menar han.

– Vi tänker att vi måste utgå mycket mer från ST-läkarnas behov än från hur sidoutbildningsklinikerna tycker att deras utbildning ska se ut. Kortare och mer ändamålsenliga randningar för våra ST-läkare och att de ges möjlighet att ansvara för ett avgränsat antal patienter på vårdcentral över tid, säger han till Läkartidningen.

Under kongressen tillsattes även posterna för övriga stolar i Sfams styrelse. Tre nya ledamöter valdes in: Linda Sandberg, Anders Lundqvist och Åke Åkesson.

Läs mer: Digital ortoped löser fyra av fem besök direkt

Dagens Medicin har tidigare uppmärksammat Åke Åkesson, distriktsläkare och verksamhetschef på Borgholms hälsocentral, för hans arbete med att utveckla den framgångsrika ”Borgholmsmodellen” för nära vård.

Sfams nya styrelse

Magnus Isacson, ordförande
Andreas Stomby, vetenskaplig sekreterare
Panteha Hatefi, kassör
Andreas Thörneby, ledamot
Emil Péclard, ledamot
Åke Åkesson, ledamot
Anders Lundqvist, ledamot
Linda Sandberg, ledamot

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev