fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Nytt pris delas ut till forskning om barn som anhöriga

Publicerad: 11 maj 2022, 12:17

Susanne Knutsson, specialistsjuksköterska inom intensivvård och docent i vårdvetenskap vid Linnéuniversitet. Foto: Privat

Susanne Knutsson, specialistsjuksköterska inom intensivvård och docent i vårdvetenskap vid Linnéuniversitet, blir den första forskaren som får Professor Katie Erikssons minnespris – ett erkännande av ett nordiskt forskningsprojekt inom vårdvetenskap.

Ämnen i artikeln:

Linnéuniversitetet

Bianca Sporrong

bianca.sporrong@dagensmedicin.se


1. Du är den första som vinner det här priset, hur känns det?
– Det är fantastiskt! Det är en ära, det går inte att beskriva för det är så stort. Det betyder mycket att min forskning lyfts fram, vilket gör att man sätter värde på det. 

2. Berätta lite kort om ditt forskningsprojekt – ”Implementering och utvärdering av utbildningsinsatser i caritativ vård riktade till kliniskt verksamma vårdare och studenter i specialistsjuksköterskeprogrammet och i sjuksköterskeprogrammet”.
– Det handlar om barn som närstående på intensivvårdsavdelningen. Jag började med den här forskningen år 2000 när jag jobbade på iva. Jag har intervjuat barn, föräldrar och sjuksköterskor under många år. Vi har gjort en struktur, men nu ska jag fortsätta och utveckla en hel modell för hur man bemöter barn och gör dem delaktiga. 

3. I pressmeddelandet säger du att Katie Eriksson har varit en inspiration för dig, vad har du för relation till henne?
- Jag har ingen personlig koppling till Katie Eriksson, men vi har varit på gemensamma träffar och seminarier. Hennes teorier står mig nära och betyder mycket för min forskning. 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten?

Klicka här!

Kommentarer publiceras dagtid vardagar efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev