fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Sörmland satsar nya miljoner på personalen

Publicerad: 4 november 2014, 10:47

Utan att höja skatten ska Landstinget Sörmland satsa många miljoner på vårdpersonalen.


Koalitionen, som består av Socialdemokraterna, Folkpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet, i Landstinget Sörmland har presenterat sin budget för de kommande tre åren. Där finns en klumpsumma vikt för personalsatsningar på 62 miljoner kronor, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Pengarna ska användas till att förbättra möjligheterna att rekrytera personal och att få den nuvarande personalen att stanna inom landstingsvården. Här ingår också en pott till kompetensutveckling.

Någon specifik summa avsatt för löneökningar presenterades dock inte. De kan komma att ingå i posten personalsatsningar, uppgav Åsa Kullgren (S), landstingsstyrelsens ordförande, för tidningen.

För pengarna hoppas politikerna också kunna frigöra mer tid för patientmöten, fler medicinska sekreterare och måltidsvärdar.

Ytterligare 32 miljoner läggs på förbättrad schemaläggning.

För att öka läkartätheten i primärvården finns 45 miljoner avsatta i budgeten.

Landstinget har också som mål att öka antalet vårdplatser. Under nästa år ska de vårdplatser som varit ofrivilligt stängda öppnas på nytt.

Satsningarna ska finansieras av ökade skatteintäkter, som ska till genom tillväxt och inte skattehöjningar, och större statsbidrag samt besparingar inom administration.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev