måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Sörmlands regiondirektör lämnar sitt uppdrag – efter 10 år

Publicerad: 24 januari 2023, 14:31

Jan Grönlund lämnar under året sitt uppdrag som regiondirektör i Sörmland. Foto: Emelie Otterbeck

Jan Grönlund, regiondirektör i Sörmland, lämnar sitt uppdrag under 2023, enligt ett pressmeddelande. Nu påbörjas processen med att hitta en efterträdare till veteranen.

Ämnen i artikeln:

KarriärsöndagRegion Sörmland

JS


Jan Grönlund tillträdde uppdraget som regiondirektör i Region Sörmland 2013 och hör till de av landets sittande regiondirektörer som haft jobbet längst. Men nu har det alltså blivit dags att börja dra sig tillbaka.

”Jag är enig med den politiska ledningen om att det här är en bra tidpunkt att inleda processen med att rekrytera en ny regiondirektör. Jag har gett mitt bästa under mina tio år som regiondirektör/landstingsdirektör. Nu är det dags för en ny person att få möjlighet att göra det”, säger Jan Grönlund i ett pressmeddelande från regionen.

Läs också: Regiondirektörernas veteraner säger sitt om toppjobbets utmaningar 

Något snabbt avsked ser det dock inte ut att behöva bli. Jan Grönlund sitter kvar till dess att en efterträdare finns på plats. Processen har inletts, men är troligtvis inte klar innan hösten, enligt pressmeddelandet. 

”Jag vill understryka att det är i samförstånd som vi i presidiet tillsammans med regiondirektör Jan Grönlund kommit fram till detta beslut. Det är en bra tidpunkt nu när en ny politisk ledning är på plats fullt ut sedan årsskiftet”, säger Christoffer Öqvist (M), regionstyrelsens ordförande.

Läs också: Så mycket tjänar regiondirektörerna – hela listan 

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev