måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

SOS Alarm rekryterar ny chefläkare från Skåne

Publicerad: 14 augusti 2023, 04:00

I rollen på SOS Alarm vill Fredrik Jonsson jobba att säkra och stärka patientsäkerheten i takt med att sjukvården digitaliseras.

Foto: SOS Alarm, Johan Nilsson/TT

SOS Alarms nye chefläkare Fredrik Jonsson får bland annat ansvar för att stärka bolagets samverkan med regionerna som en del i upprustningen av Sveriges civila försvar.

Ämnen i artikeln:

Senaste nyttRegion SkåneAkutsjukvård

Emil Schröder

emil.schroder@dagensmedicin.se


Fredrik Jonssons är i grunden specialist i kirurgi och kommer senast från rollen chefläkare med ansvar för digitalisering i Region Skåne. Tidigare har han bland annat arbetat som verksamhetschef för pre- och intrahospital akutsjukvård vid Helsingsborgs lasarett.

– Jag hoppas kunna bidra med mitt kunnande inom akutsjukvård såväl som min kompetens inom digitalisering. Och genom att förena de här kunskapsområdena kommer jag förhoppningsvis göra skillnad för SOS Alarm, säger Fredrik Jonsson.

När Dagens Medicin ringer upp gör han sin tredje dag på företaget och är i gång med att lära sig organisationens arbetsprocesser.

– Tidigare har jag ju bara sett resultatet när ambulanserna anländer till patienten. Så nu ägnar jag mycket tid åt att lära och förstå processerna och flödena från det att en person ringer 112.

I sin nya roll ska Fredrik Jonsson bland annat ansvara för att bevaka och uppdatera SOS Alarms medicinska rutiner, utveckla arbetet för stärkt patientsäkerhet samtidigt som han ska jobba för att förbättra det statligt ägda bolagets samverkan med regionerna som ett led i arbetet med att stärka Sveriges civila försvar.

Vad kommer att vara dina främsta fokusområden som chefläkare för SOS Alarm?

– Dels det klassiska chefläkararbetet – att jobba med patientsäkerhet och följa upp avvikelser. Men det viktigaste är att ligga steget före: att jobba med hela vårdsystemet – vilket SOS Alarm är en del av – och samtidigt titta på vad vi kan göra för att utveckla och förbättra vår del i kedjan.

Läs också:

De tar plats i SOS Alarms styrelse

Hjälp till livshotande skadad dröjde – ambulans åkte fel

Riksrevisionen tar sikte på SOS Alarm

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev