måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Specialist i geriatrik utsedd till hedersdoktor vid KI

Publicerad: 3 mars 2023, 13:00

Wilhelmina Hoffman, specialist inom geriatrisk medicin, har utsetts till hedersdoktor vid Karolinska institutet.

Foto: Martin Lundsvoll/Karolinska institutet

Wilhelmina Hoffman, specialist inom geriatrik, har utsetts till hedersdoktor vid KI.

Ämnen i artikeln:

Karolinska institutetDemens

HW


I motiveringen från Karolinska institutet benämns Wilhelmina Hoffman som en nyckelspelare när det gäller att sprida de senaste rönen om demens och demensvård, både inom professionen och till beslutsfattare.

Hon har en lång erfarenhet av att jobba kliniskt inom geriatrik, som verksamhetschef för Silviahemmet och Svenskt Demenscentrum. Den utbildning i evidensbaserad demensvård som ursprungligen var för undersköterskor och sjuksköterskor vid Silviahemmet, utvecklades i samarbete med KI till en masterexamen i demensvård för läkare, sjukgymnaster och arbetsterapeuter. År 2021 startades ännu en demensutbildning för tandläkare, tandhygienister, logopeder och audionomer.

Läs också: Demensforskare nominerad till ”Årets svenska kvinna”

”Det känns oerhört hedrande att få ta emot den här utmärkelsen och är ett kvitto på akademins erkännande av demenssjukdomarnas betydelse och den nödvändiga kopplingen mellan forskning, vård och omsorg i arbetet för ett mer demensvänligt samhälle” säger Wilhelmina Hoffman i ett pressmeddelande.

En formell ceremoni sker i samband med promovering i Stockholms stadshus den 12 maj.

Fakta: Hedersdoktor

Till hedersdoktor vid Karolinska Institutet (KI) kan dels utses akademiker som gjort storartade insatser för vetenskapen eller storartade insatser för KI, dels personer som inte uppnått doktorsexamen genom formella prestationer men som på andra sätt gynnat forskning och utveckling

Källa: KI

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev