måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Stockholms nya regiondirektör direkt upp i lönetoppen

Publicerad: 5 januari 2023, 13:57

På måndag börjar Emma Lennartsson som ny regiondirektör i Region Stockholm. Foto: Region Stockholm, Staffan Claesson/Bildbyrån.

På måndag, den 9 januari, tar tidigare statssekreteraren Emma Lennartsson (S) över rodret i Region Stockholm. Men sin nya månadslön kvalar hon då in som en av de mest välbetalda regiondirektörerna i Sverige.

Ämnen i artikeln:

KarriärsöndagRegion Stockholm

MK


Emma Lennartsson är nationalekonom med examen från Handelshögskolan i Stockholm och var tidigare en av statsminister Stefan Löfvens (S) statssekreterare 2014–2017. 

Hon avgick 2017 efter den omtumlande it-skandalen i Transportstyrelsen – då förvaltningen av en stor del av den centrala myndighetens it-miljö outsourcades – och kom senare tillbaka som statssekreterare åt dåvarande finansminister Magdalena Andersson (S).

Emma Lennartsson har nu en anställning som förvaltningschef i Region Stockholm med placering vid regionledningskontoret som regiondirektör fram till den 1 november 2026.

Lönemässigt hamnar hon med sina 210 000 kronor i månadslön lägre än sin företrädare Carina Lundberg Uudelepps 237 200 kronor, men högre än någon av de andra regiondirektörerna låg i höstas, enligt Dagens Medicins lönekartläggning i oktober, som utgick från 2022 års löneläge.

Läs också:

Tidigare statssekreterare föreslås bli ny regiondirektör i Stockholm 

Så mycket tjänar regiondirektörerna 

Så formades Sveriges coronastrategi 

 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev