måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Tio nya vårdförslag från s

Publicerad: 4 september 2006, 12:44

Kvalitetsregister inom primärvården och vårdgaranti i psykiatrin. Det är två av de tio vårdsatsningar i socialdemokraternas valmanifest som vårdminister Ylva Johansson vill lyfta fram i en ny rapport.


Vid en pressträff i dag gjorde vård- och äldreomsorgsminister Ylva Johansson (s) en målrusning inför valet om knappt två veckor.

Tillsammans med finanslandstingsrådet i Stockholm, Ingela Nylund-Watz, lade ministern fram rapporten "Besked Direkt!" som innehåller tio punkter för att öka tillgängligheten i vården.

Punkten "Besked direkt" som har fått ge namn åt rapporten, innebär att en ny arbetsgrupp ska tillsättas mellan staten och landstingen för att få landets vårdcentraler att öka tillgängligheten inom primärvården.

Vidare vill socialdemokraterna införa kvalitetsregister inom primärvården och en utökning av läkarprogrammet med 100 platser fram till år 2008.

Ytterligare en punkt handlar om införandet av en vårdgaranti inom psykiatrin, och nya vårdplatser för långvarigt och svårt psykiskt sjuka.

Om socialdemokraterna vinner valet lovar de att satsa 250 miljoner per år under 2007 och 2008 för att förbättra tillgängligheten inom barn- och ungdomspsykiatrin.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev