torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Personnytt

Tre barnmorskor utsedda till Årets medarbetare

Publicerad: 2 december 2021, 10:25

Sara Bergstrand Karlsson, Kamilla Jönsson och Therese Ledsby, barnmorskor på olika håll i Region Halland. Foto: Pressbild

Under pandemin har tre barnmorskor utvecklat en uppskattad app för digital föräldrautbildning. Nu har de utsetts till Årets medarbetare i Region Halland.

Ämnen i artikeln:

Region HallandFörlossningsvård

Susanna Pagels

susanna.pagels@dagensmedicin.se


Sara Bergstrand Karlsson, Kamilla Jönsson och Therese Ledsby jobbar i Kvinnohälsovården i regionen och ingår i projektgruppen Digital föräldrautbildning. Gruppen tillsattes hösten 2019. 

Innan pandemin bröt ut var 20 procent av föräldrarna intresserade av en digital utbildning som komplement till en fysisk, visade en enkät. Efter nedstängningen ville alla ha den, enligt ett pressutskick från Region Halland.

– Det blev ingen pilot och vi fick snabbt 1 000 användare när vi lanserade en första mindre del av innehållet i appen i somras. Därför har det blivit många barnsjukdomar längs vägen – säger Sara Bergstrand Karlsson.

Regionstyrelsens arbetsutskott som utser Årets medarbetare motiverade utnämningen bland annat med att appen ”ger blivande föräldrar i Halland en tillgänglig, inkluderande och kvalitetssäkrad vård – var de än är”.

Föräldrarna har tillgång till utbildningen i appen under hela graviditeten och tre månader efter förlossningen. Profylax och amning är viktiga delar men stort fokus ligger på partnerns roll. Jämställdhet och inkludering uppges ha varit ledord.

Materialet består av filmer från förlossning, neonatal, BB och BVC , intervjuer med tre par man får följa, annan information och animationer. Det är uppdelat i kapitel. När det är dags att titta får användarna en påminnelse i telefonen. 

Läs mer: Ny teknik kan stressa barnmorskor 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev