torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vårdutbildning

S i Stockholm kritiskt till bindande krav vid specialistutbildning

Publicerad: 27 oktober 2021, 09:18

”Vi vill ta bort bindande villkor för specialistutbildade sjuksköterskor inom Region Stockholm”, säger Aida Hadzialic (S).

Foto: Yvonne Åsell/SvD/TT

Socialdemokraterna i Region Stockholm vill ta bort kravet om att specialistsjuksköterskor ska arbeta kvar hos regionen i två år efter utbildning.

Ämnen i artikeln:

Region StockholmSocialdemokraterna

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@dagensmedicin.se


– Det har höjts röster om att det här är ett problem, det är viktigt att lyssna på professionen och därför vill vi ta bort det här kravet, säger Aida Hadzialic (S), oppositionsregionråd till Sveriges Radio P4 Stockholm. 

Läs också: Psykiatrin söker ”positiva zombies” i platsannonser 

Socialdemokraterna i Region Stockholm vill ta bort villkoret om att sjuksköterskor som fått en specialistutbildning av regionen som arbetsgivare, måste stanna kvar inom verksamheten i två år efter utbildningen, rapporterar radiokanalen. 

Om den specialistutbildade sjuksköterskan vill lämna arbetsplatsen innan de två åren har gått, finns krav på återbetalning av utbildningen. 

Vårdförbundet ställer sig bakom förslaget och tycker att regionerna som har den här typen av villkor bör fundera på vad de gör för att vara en attraktiv arbetsgivare. 

Finansregionrådet Irene Svenonius (M) har svarat skriftligt till radion att hon har förståelse för förslaget, men att det inte är aktuellt.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev