Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Svensk sjuksköterskeförening kritiserar Israel

Svensk sjuksköterskeförening skriver i ett uttalande till Israels premiärminister Ariel Sharon, Israels försvarsminister Ben Eliezer och den israeliska ambassaden i Stockholm att Israel omedelbart måste upphöra med kränkningarna av den palestinska civilbefolkningen.
Annons:
Svensk sjuksköterskeförening kräver även att Israel respekterar fjärde Genèvekonventionen, FN:s deklaration om mänskliga rättigheter och Världshälsoorganisationens, WHO:s, resolutioner. Att sjuka palestinier hindras från att uppsöka sjukvård, att sjukvårdspersonal inte kan utföra sitt arbete och att läkemedel och sjukvårdmaterial stoppas på grund av israeliska militära vägspärrar är oacceptabelt, menar Svensk sjuksköterskeförening. Dessutom har medicinsk personal och sjukhus i Hebron, Betlehem och Ramallah utsatts för beskjutningar. Tidigare har även Vårdförbundet fördömt de israeliska attackerna på arbetande vårdpersonal.

Ulrika Sehlberg

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler