Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Morgonens nyheter: Missnöjespartier fokuserar på sjukvård

Morgonens nyheter. Sjukvårdspartiet och Junilistan diskuterar ett samarbete. De två partierna uppges ha samma syn på sjukvårdsfrågor.
Annons:
SVENSKA DAGBLADET

Junilistan redo samarbeta i valet Junilistan och nybildade sjukvårdspartiet diskuterar ett samarbete i riksdagsvalet. Men junilistans riksdagssatsning möts av skepsis i det egna förtroenderådet. Nu hoppar ytterligare två ledamöter av i protest. Läs mer

"Sjukvård öppnas för insyn" DEBATT: Vad kan vården? En nationell strategi formas för insyn och jämförelse av den svenska vårdens kvalitet. Skattebetalarna ska få veta hur pengarna används, skriver Kjell Asplund, generaldirektör vid Socialstyrelsen och Håkan Sörman, vd för Sveriges kommuner och landsting i en debattartikel i Svenska Dagbladet. Läs mer

Psykpatienters självmord ska rapporteras I dag bestämmer läkare vilka självmord som ska anmälas till Socialstyrelsen. Från och med nästa år måste alla självmord rapporteras. Det ska ge en tydligare bild av riskerna - och rädda liv. Läs mer

Folkhälsoinstitutet: Snus är som heroin Svenskt snus är cancerframkallande och ökar risken för död i hjärt-kärlsjukdom. Larmet kommer från Statens folkhälsoinstitut efter en forskningsrapport från Karolinska institutet. "Snuset är lika beroendeframkallande som heroin", säger Barbro Holm-Ivarsson, expert på tobaksfrågor på Folkhälsoinstitutet. Läs mer

SYDSVENSKAN

Kvinnor skyller värk på sig själva Kvinnor världen över anklagar sig själva för arbetsskador. Såväl hemsjukvårdare i USA som kvinnliga gatustädare och byggnadsarbetare i Indien som städare i l Kanada verkar anse att de problem de dras med är deras eget fel. Det framkom nyligen på en internationell kongress om kvinnors arbetsliv och hälsa. Läs mer

SVERIGES RADIO EKOT

"Pengar är allt och moralen ingenting" Läkemedelsbranschen är fylld av korruption och fusk och det är bara pengarna som styr. Den anklagelsen kommer från svensken Peter Rost, som fram till i torsdags var marknadsföringschef på den amerikanska läkemedelsjätten Pfizer. Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Tuffare arbetsmiljö för vakter på Akademiska sjukhuset Arbetsmiljön blir allt tuffare för vakterna vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Våldsamma och knarkpåverkade personer utgör ett ständigt hot på akutmottagningen. Vakterna kräver dubbelbemanning, men landstinget säger nej. Läs mer

Utländska läkare ökar mest i Uppsala Regionen Uppsala och Örebro län har den största ökningen av utländska läkare i landet. På fem år har antalet trefaldigats. Trots att de svenska läkarutbildningarna har utökat antalet platser är det brist på läkare i Sverige. Läs mer

Cecilia Bohlin

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler