Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Missnöjda läkare flyr Ystad

Sex röntgenläkare har lämnat Lasarettet i Ystad på grund av missnöje med en omorganisation, skriver Ystads Allehanda.

Annons:

En sammanslagning av röntgenavdelningarna i Ystad, Kristianstad och Hässleholm har lett till stort missnöje i personalen.

Vid röntgenavdelningen på Lasarettet i Ystad har sex av åtta läkare valt att sluta.

– Jag trivs med mitt jobb, men genom omorganisationen försämras mina möjligheter att göra ett bra jobb. Den försämrar generellt också situationen för patienterna, säger röntgenöverläkare Ingemar Nordblom, som valt att sluta, till Ystads Allehanda.

Ingemar Nordblom tror att det blir svårt att bedriva verksamheten utan den personal som nu slutat.

– Jag tror att det blir svårt att hitta så många läkare, det är en generell brist på röntgenläkare. Med en reducerad verksamhet kommer patienten i kläm.

Även Läkarförbundet är kritiskt till omorganisationen.

– Ystad har inget med Kristianstad att göra. En patient som bor i Ystad har flera andra sjukhus på närmare håll. Den enda kopplingen var att vi i Ystad var välorganiserade, säger Hans Nilsson, röntgenöverläkare och facklig företrädare för läkarna i Ystad.

Jan Blond, verksamhetschef för röntgenkliniken i Ystad, Kristianstad och Hässleholm, säger till tidningen att personalproblemen ska lösas med nyrekryteringar.

– Vi kommer att lösa uppdraget. Det är klart att det blir ett problem, en riktig utmaning, men det ska inte drabba Ystadsborna, säger han.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 5 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler