Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Indragna vårdplatser i urologi oroar på Vrinnevisjukhuset

Indragna vårdplatser i urologi oroar på Vrinnevisjukhuset Bild: Vrinnevisjukhuset.

Indragna vårdplatser i urologi oroar på Vrinnevisjukhuset

Samtliga urologiska vårdplatser kan försvinna från Vrinnevisjukhuset i Norrköping. ”En katastrof”, tycker en ansvarig läkare.

Annons:

På Vrinnevisjukhusets kirurgiska vårdavdelning 12 finns 13 vårdplatser inom urologi. Nu kan de vara på väg att avvecklas, samtidigt som motsvarande verksamhet på Universitetssjukhuset i Linköping byggs ut.

Bland de anställda i Norrköping finns en oro för att förslaget är första steget mot en ökad centralisering av sjukhusvården i Östergötland.

– För vår del är det här en katastrof som ger otroligt negativa vibbar på hela sjukhuset, säger Hans Krook, verksamhetsansvarig för kirurgiska kliniken på Vrinnevisjukhuset, till Norrköpings Tidningar.

Tanken på att ta bort vårdplatserna i Norrköping har väckts av Johan Rosenqvist, verksamhetschef i urologiska kliniken i Östergötland. Han förstår kritiken men anser att förändringen är nödvändig av ekonomiska skäl.

– Jag tycker inte heller att det här är ett bra förslag. Helst skulle jag vilja se att vi fick större anslag i stället, säger han till Norrköpings Tidningar.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler