Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Apoteksnamn med komplikationer

ANALYS: Hur svårt kan det vara att sätta namn på en ny apotekskedja, kan man undra. Inget av de nya stora aktörernas varumärken är helt problemfritt. UTÖKAD 8 DEC.

Annons:

Lyssna själv.

Apotek Hjärtat. Just så – alltså inte Apoteket Hjärtat i bestämd form – ska den nya kedjan heta. Något som vän av grammatisk ordning sannerligen kan ha synpunkter på.

Apotek 1. Säg det snabbt. Och sedan namnet på vår kära monopolist. Tamros apoteksstab lär få träna in en viktig konstpaus.

Kronans Droghandel. Har redan blivit föremål för en del branschinterna lustigheter. Anrikt och fint, men vilka associationer får yngre generationer, nysvenskar och turister?

Medstop. Apoteksbesök innebär ofta att en läkemedelsbehandling påbörjas. Gäller det även ett besök på Medstop? Andas snarare utsättningsklinik.

Doc Morris. Coolt – men talar vi om en läkarmottagning eller en sportbil? Personalen lär få plugga in historien om den festande grundaren Ralf Däinghaus, som vi berättade här på Dagens Apotek i höstas.

Ica och Åhléns. KD, Medstop och Doc Morris kan alltså tänkas få förklara för vissa kunder att de faktiskt befinner sig i ett apotek. Utmaningen blir knappast mindre för dessa detaljhandelskedjor, som är så inarbetade just som – detaljhandelskedjor. Kan gissa att vi har kampanjer att vänta.

Denna artikel är publicerad av Dagens Apotek.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   2 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler