Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Filmklipp på Youtube ska locka tyska läkare till Torsby

Twitter, tyska bloggar och en reklamfilm på Youtube. Så ska Sjukhuset i Torsby locka till sig nya läkare från utlandet.

Annons:

Mer än hälften av läkarna som arbetar på Lasarettet i Torsby är födda i andra länder än Sverige. Om några år beräknas andelen bli ännu större. Sjukhuset satsar hårt på rekrytering från utlandet via sociala medier som bloggar, Twitter och Facebook.

Lasarettet i Torsby har även låtit producera en reklamfilm som ligger ute på Youtube (se klippet nedan). Där varvas information om sjukhusets verksamhet med smäktande stråkmusik och vackra vyer från Fryksdalen. Intresserade läkare erbjuds hjälp med att hitta bostad och jobb till eventuell livskamrat som vill följa med till Sverige.

– Vi får ett bättre genomslag via Youtube än vi får om vi annonserar på vanligt traditionellt sätt, säger sjukhusets personalsekreterare Jörgen Byh till Sveriges Televisions Värmlandsnytt.

Se den tyska reklamfilmen:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9GAKR3kDAPg&hl=sv_SE&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9GAKR3kDAPg&hl=sv_SE&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler