Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Prestigefyllt europeiskt pris till forskning om Karolinska

Forskaren Soki Choi från Karolinska institutet har belönats med ett europeiskt pris för sin avhandling om sammanslagningen mellan Karolinska sjukhuset och Huddinge universitetssjukhus.

Annons:

Bild: Soki Choi.

Dagens Medicins pappersutgåva berättade om Soki Chois forskning i mars. Hennes avhandling om den stora sjukhusfusionen i Stockholm visar bland annat att modeller som fungerar inom vanliga företag inte nödvändigtvis fungerar när det handlar om sjukvård.

När hon jämförde kliniker som slagits samman visade det sig att de som försökt hitta egna lösningar klarat sig betydligt bättre än de som följde ledningens direktiv.

Nu har Soki Choi belönats med EHMA Research Award 2011 från European Health Management Association. Priset på 1 000 euro mottog hon nyligen vid EHMA:s årliga kongress i Portugal.

– I den tuffa konkurrensen om årets pris stod Soki Chois forskning ut genom att utmana traditionella föreställningar om fusioner i sjukvården. Vi är imponerade över hur hon har tagit sig an det här svåra ämnet och över att hennes slutsatser påverkat politiken, säger Kieran Walshe. Professor vid Manchester Business School och ordförande i EHMA:s Scientific Advisory Committee, i ett pressmeddelande.

– Det är helt otroligt. Jag är jätteglad, supertacksam och överraskad. Det var en väldigt tuff konkurrens från hela Europa, säger Soki Choi till Dagens Medicin.

Hon gläds även över den stora uppmärksamheten som hennes forskning har fått sedan artiklarna i Dagens Medicin i våras.

– Jag drivs av att försöka förbättra vården. Det är jätteroligt att kunna nå ut till praktiken med vetenskaplig forskning. Jag tror att många av de problem som finns skulle kunna lösas om man tar tillvara den forskning som finns.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler