Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Vill att läkemedelsvanvård ska anmälas

Inför en anmälningsskyldighet för läkemedelsvanvård, föreslår riksdagsledamoten Agneta Luttropp (MP) och hennes partikamrater.

Annons:
Agneta Luttropp (MP).

Den som misstänker läkemedelsvanvård då någon drabbas av allvarliga läkemedelsrelaterade problem som en följd av felaktig läkemedelsförskrivning ska vara skyldig att göra en anmälan om detta. Det anser en grupp miljöpartister i riksdagen, som i en motion föreslår flera åtgärder för att förbättra läkemedelssäkerheten.

Miljöpartiet vill också tillsätta en kommission för läkemedelssäkerhet. Den ska samla in kunskap om den felaktiga läkemedelsanvändningen och ta reda på vilka åtgärder som behövs för att minska kostnader och lidande som den orsakar.

En annan punkt i motionen handlar om utsättning av läkemedel, det vill säga att en behandling avslutas. Miljöpartiet vill ha information om hur detta ska ske i Fass. ”Om ett läkemedel inte sätts ut på ett korrekt sätt kan detta få allvarliga konsekvenser för patienten i form av biverkningar och andra hälsoproblem”, skriver miljöpartisterna.

Denna artikel är publicerad av Dagens Apotek.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 7 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler