Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Politiker försvarar elsanerat vårdrum

Satsningen på ett elsanerat vårdrum på Sjukhuset i Falköping försvaras av den ansvarige politikern – trots att det står nästan oanvänt.

Annons:
Jonas Andersson (FP).
Bild: Bert Leandersson

Häromdagen skrev Dagens Medicins bloggare Mats Reimer ett inlägg om att Västra Götalandsregionen satsat 1 miljon kronor på ett elsanerat vårdrum som bara har använts av en patient. Avslöjandet har fått stor uppmärksamhet, bland annat i Sveriges Radios Ekosändningar.

Jonas Andersson, ordförande för Västra Götalandsregionens hälso- och sjukvårdsutskott när beslutet om satsningen fattades, försvarar satsningen.

– Det är en grupp som uppenbart lider av problem och har ett behov av att för sin egen tillfredsställelse befinna sig i så elfria utrymmen som möjligt. Vi tyckte att det var rimligt att gå deras önskemål till mötes och inrätta det här, säger han till Ekot.

Mats Reimer köper inte resonemanget.

– På kort sikt kan undvikande beteende ge en tillfällig lättnad, men i längden underbygger man bara den irrationella skräcken. Till slut hamnar man i en husvagn i skogen med levande ljus och fotogenlykta, säger han till radion.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler