Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Motion behandling mot depression

Sex landsting deltar i studie av nätterapi med fokus på motion för behandling av psykisk ohälsa.

Annons:

Bild: Photos.com

Flera hundra patienter från sex olika landsting deltar i forskningsprojektet Regassa som syftar till att undersöka om personer som söker vård för mildare depressioner, ångest och psykisk ohälsa kan få bättre hjälp av metoder som beteendeterapi på nätet och fysisk träning som alternativ till att träffa en läkare och få medicin utskriven, enligt projektets hemsida.

Projektet startade i slutet av förra året och inkluderar patienter i Stockholms läns landsting, Region Skåne, Västra Götalandsregionen, Kronobergs läns landsting, Blekinge läns landsting och Västmanlands läns landsting, i samarbete med Karolinska Institutet och Lunds universitet.

Regassa ingår i forskningsprogrammet Rehsam, Rehabilitering och samordning, som administreras av Försäkringskassan och finansieras av staten.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   4 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler