Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Norrtälje sjukhus kan stänga avdelning

Norrtälje sjukhus kan tvingas stänga en avdelning i sommar.

Annons:

– Det som hänt i år är att det har varit svårt att rekrytera sjuksköterskor, mycket svårare än under tidigare år, säger Katarina Mattsson, verksamhetschef på Norrtälje sjukhus till Sveriges Radios Upplandsnytt.

Antalet invånare i Norrtälje kommun tredubblas under semestermånaderna, vilket ökar trycket på sjukhuset. Men Katarina Mattson säger att planeringen inför sommaren är bra. Sjukhuset tänker stänga 22 av 24 vårdplatser på avdelningen. Planerade operationer skjuts fram till hösten.

– Det är svårt i dagsläget att bedöma hur mycket det här kommer att påverka oss. Vi får, med så bra medel som möjligt, snickra ihop det här, säger hon.

Skälet till att det har varit svårt att rekrytera sjuksköterskor är enligt Katarina Mattsson till viss del det geografiska läget. Men det beror också på att det gått tre år sedan sjuksköterskestuderanden utbildade sig på sjukhuset i någon större omfattning.

Högskolan i Gävle har dock öppnat en filial på sjukhus och kommer med start nästa år ha 18 sjuksköterskeplatser, vilket ska förbättra läget.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   5 + 4 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler