Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Värvar direktör från KI

Jan Andersson blir ny forskningsdirektör i Stockholms läns landsting.

Annons:

Sedan 1998 är Jan Andersson professor i infektionssjukdomar vid Karolinska institutet. De tre senaste åren har han arbetat som prorektor.  Men nu går han alltså in i en ny roll. Och den politiska ledningen i Stockholm lägger stora förväntningar på hans axlar.

– Stockholm ska ligga i framkant inom den medicinska forskningen och här kommer professor Jan Andersson bidra till att utveckla Stockholms län till en life science-region. I sin nya roll som forskningsdirektör kommer Jan Andersson att spela en avgörande roll för att stärka landstingets satsningar på forskning, säger finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl (M) i ett pressmeddelande.

Jan Andersson efterträder Thorbjörn Ekström som gick i pension under 2012.

Kommentarer