Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Evry fixar IT-driften på Svensk Dos AB

Evry ska göra IT-miljön hos dosleverantören Svensk Dos AB säker.

Annons:

Bild: Photos.com

Produktionsstyrning, betalningshantering, beställningar, logistik och kommunikation med Apotekens Service AB. Det är några av de funktioner som IT-företaget Envy kommer att sköta driften av hos Svensk Dos AB sedan de båda företagen tecknat ett nytt avtal.

– Vi ska leverera dosförpackade läkemedel till patienter i Region Skåne. Ett driftavbrott skulle få katastrofala följder för deras medicinering och ett stabilt och säkert IT-stöd är då av avgörande betydelse, säger Per Manell, styrelseordförande för Svensk Dos AB, till IT i vården.

Varför valde ni just Evry?

– Bland annat eftersom de står för driften på Fass.se där tillgänglighetskraven är minst lika stora och där det aldrig får stå still. Därför vet vi att de har förmågan att se till att driften fungerar, säger han.

Affären är initialt värd cirka 4 miljoner kronor.

Denna artikel är publicerad av Dagens Apotek.

Kommentarer

Jag är ingen robot:   3 + 6 =   (ange summan i fältet)
Jag godkänner för artikelkommentarer Dagens Medicins regler