Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

  • Annonsera
  • Prenumerera
  • Kontakt
  • Tipsa oss!
  • Lediga jobb
  • Logga in

Akuten i Motala utreds

Allvarliga brister i kompetens och omhändertagande kan leda till att akutverksamheten i Motala skärs ner. Landstinget utreder nu i vilken grad verksamheten ska vara kvar.

Annons:

Sedan Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, granskat akutmottagningen vid Lasarettet i Motala och riktat skarp kritik mot den, utreder Landstinget i Östergötland akutens framtid.

– Problemen inom akutsjukvården vid Lasarettet i Motala handlar till stor del om systembrister som det kan ta tid att komma tillrätta med. Vi behöver ett underlag för att kunna se vilka åtgärder som ska vidtas på lång sikt, säger landstingsdirektör Barbro Naroskyin i ett uttalande.

 Den förstudie som nu inleds ska belysa i vilken omfattning verksamheten ska finnas kvar.

Parallellt genomförs åtgärder som ska stärka patientsäkerheten på akuten i Motala. Bland annat ska samverkan med Universitetssjukhuset i Linköping förbättras. Brister i denna samverkan var något som Ivo konstaterade vid sin granskning tidigare i höst. Myndigheten ansåg även att verksamheten inte följde riktlinjerna samt hade kompetensbrister då den var allt för beroende av hyrläkare.

Kommentarer